Abordări inovatoare aplicate de proiectele finanțate de UE în Moldova pentru a ajuta oamenii nevoiași aflați în carantină

Cu suportul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, Asociația Obștească CASMED din Bălți vine cu abordări inovatoare pentru a-și ajuta beneficiarii - copii și persoane cu dizabilități - chiar și în condițiile carantinei cauzate de COVID-19, grație unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. Specialiștii din cadrul Echipei mobile din raionul Glodeni le acordă asistență la distanță prin internet sau la telefon, iar pacienții le sunt recunoscători pentru grija de care se bucură în aceste zile grele pentru toți.
Astfel, prin intermediul sesiunilor video, kinetoterapeutul face cu ei exerciții fizice, iar psihologul le oferă consiliere cum să-și înfrunte fricile și cum să-și stăpânească emoțiile negative. Pe lângă sfaturile medicale, membrii Echipei mobile nu uită să-si întrebe beneficiarii de sănătate și le dau sfaturi cum să prevină îmbolnăvirea cu noul coronavirus. În același timp, asistentul social si alți voluntari încearcă să găsească soluții pentru a le acorda ajutor material.
Echipa mobilă din Glodeni are în grijă 16 persoane cu dizabilități grave, inclusiv copii, care sunt deserviți în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și gestionat de Fundația Soros. În total, până în prezent, de acest proiect au beneficiat 30 de persoane din raion.
Serviciu de echipă mobilă este dezvoltat în cadrul proiectului „Acces egal la servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități”. Proiectul este implementat de AO „CASMED” în parteneriat cu Consiliul Raional Glodeni din resursele acordate de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern” co-finanțat și implementat de Fundația Soros-Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova, Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei și Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități.