THIS CONTENT HAS BEEN ARCHIVED

Perfaqesuesja e larte/Zevendes-Kryetarja Federica Mogherini dhe Komisioneri Johannes Hahn ne lidhje me votimin e fundit ne kuvendin e ish-Republikes Jugosllave te Maqedonise per ndryshimet kushtetuese per zbatimin e Marreveshjes se Prespes.

11.01.2019
Teaser
Text

Na lejoni t'i shprehim pergezimet tona te perzemerta per votimin e sotem ne Kuvend per ndryshimet kushtetuese. Ky eshte nje hap kyc per zbatimin e Marreveshjes historike te Prespes.Lideret politike dhe qytetaret kane treguar vendosmerine e tyre per ta shfrytezuar kete mundesi unike dhe historike ne zgjidhjen  e nje nga kontesteve me te vjetra ne rajon per te ecur perpara me vendosmeri ne rrugen drejt Bashkimit Europian. BE-ja fuqimisht e perkrah kete Marreveshje, e cila paraqet shembull te pajtimit per rajonin dhe Europen ne teresi.Ne pritje te permbushjes se hapave te ardhshem qe cojne drejt zbatimit te plote te Marreveshjes se Prespes, Bashkimi Europian mbetet fuqimisht i perkushtuar te vazhdoje me perkrahjen e plote dhe ta shoqeroje vendin drejt qellimit te perbashket te integrimit europian.

Kategoria
Joint Statements
Location

Bruxelles

Editorial sections
Europe and Central Asia
Western Balkans
North Macedonia
EEAS