מאשדוד ועד חופי אירופה: נקודות ציון חשובות במאבק האיחוד האירופי נגד זיהום הפלסטיק
החל מהשבוע, לא ניתן יהיה למכור במדינות האיחוד האירופי מוצרי פלסטיק חד פעמיים כגון צלחות, סכו"ם, קשיות, מקלות לבלונים ומקלות אוזניים מפלסטיק, בהתאם לחוקי האיחוד החדשים. אותם חוקים יחולו גם על כוסות, כלי קיבול של מוצרי מזון ושתייה המכילים פוליסטירן ועל כל המוצרים העשויים מ- oxo-degradable.
מטרת הצעדים היא להיאבק בזיהום הפלסטיק החמור שמסכן את בריאות הכדור כולו. למעלה מ 80% מכל הפסולת באוקיינוסים מורכבת מפלסטיק, אותה פסולת שמביאה למותם של בעלי חיים ימיים רבים ומוצאת את דרכה גם למזון שכולנו אוכלים.
המאבק בפלסטיק הוא חוצה יבשות, והאיחוד ממשיך לשתף פעולה עם שותפיו ברחבי העולם על מנת להתמודד עם האתגר הזה: אמש החליטה פה אחד מועצת העיר אשדוד על הוצאת כל הסכו"ם, צלחות וכוסות חד פעמיות מחופיה, בהתבסס על יוזמתו של ראש העירייה ד"ר יחיאל לסרי. היוזמה הזו, שמשלחת האיחוד האירופי בישראל גאה לתמוך בה, ממשיכה את המגמה החשובה שהחלה עם הפסקת השימוש בכלים חד פעמיים בגנים ובצהרונים באשדוד לפני ארבע שנים.
תמיכת משלחת האיחוד ביוזמתה ההיסטורית של אשדוד, עומדת בקנה אחד עם סדרי העדיפויות והאסטרטגיה של הגרין דיל האירופי, סט מדיניות שעוגן לאחרונה בחקיקה ושנועד להבטיח שהכלכלה והחברה האירופית יהפכו לנייטרליות מבחינה אקלימית עד 2050. אחד הרכיבים המרכזיים בגרין דיל הוא שיתוף הפעולה עם שותפים בינלאומיים על מנת לשפר את הסטנדרטים הסביבתיים הגלובליים.
אנו מציינים כעת את "Plastic Free July", יוזמה בינלאומית מוכרת שתכליתה חיזוק המאבק העולמי בזיהום הפלסטיק וצמצום השימוש בו. בשביל האיחוד האירופי, השמירה על הסביבה והמאבק בשינויי האקלים הוא עדיפות עליונה. אנו קוראים לכולם להפוך את חודש יולי לפרק משמעותי במאבק החשוב נגד הזיהום.
איש קשר לעיתונות:
משלחת האיחוד האירופי בישראל:
רפאל אהרן raphael.ahren@eeas.europa.eu