Girişimci İşgücünü Çevreleyen Fırat Gökkuşağı Projesi (FIRASET)
Kısa adıyla FIRASET Projesi çerçevesinde 10 bin m² kapalı alana sahip ve tüm altyapısı kullanıma hazır ikinci bir bina inşa edilmiştir. Yazılım ve bilişim, elektronik, mekatronik, biyomedikal, enerji, gıda, nanoteknoloji, medya ve iletişim alanlarında çalışan 50'nin üzerinde firma, üniversite ile bir araya getirildi. Düşük bir miktar karşılığında ofis kiralayan girişimciler, böylece teknoparkın tüm altyapısından faydalanabilmektedir. Üniversite ile endüstri arasında karşılıklı bilgi paylaşımına olanak veren bu yapı sayesinde, Elazığ bölgesinin teknolojik ve ekonomik gelişimine katkı sağlanmaktadır. Proje kapsamında KOBİ'ler girişimcilik, inovasyon, teknoloji ve Ar-Ge gibi çeşitli konularda eğitim almanın yanı sıra seminerlere katılmıştır. Bu hizmetler tüm hızıyla devam edecektir.
Bu proje ile kurulan Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ise bir yandan KOBİ'lerin kurumsal gelişiminde aktif rol oynarken diğer yandan gerek finansal gerekse kurumsal sürdürülebilirlik adına şirketlere danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Girişimcilerin işlerini geliştirmelerine odaklanan TTO, şirketlere danışmanlık hizmeti vermekte, ulusal ve uluslararası pazarlarda işlerini nasıl geliştirecekleri ve nasıl finanse edecekleri konularında da yol göstermektedir.
Fırat Teknokent bünyesinde açılan Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi de işletme sahipleri, akademisyenler ve girişimcilerin, ürettikleri ürün veya bilgiyle ilgili ihtiyaç duyabilecekleri marka, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, coğrafi işaretler, entegre devre belgeleri gibi konularda uzman kişilerden bilgi alabilmelerine olanak sağlamaktadır.
Rekabetçi Sektörler Programının finansal desteği ile bir teknoloji üssüne dönüşen Elazığ'daki Fırat Teknokent, faaliyetlerine ilk olarak 400.000 Türk lirası sermaye ile 280 metrekarelik prefabrik bir binada başlamıştı.