AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, dün Kuşadası Belediyesi’nin düzenlediği “Sürdürülebilir Turizm Konferansı"nın açılışında konuştu
15/11/2019
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, dün Kuşadası Belediyesi’nin düzenlediği “Sürdürülebilir Turizm Konferansı"nın açılışında konuştu.
Delegasyon Başkanı Berger konuşmasında, belediye ve sivil toplum örgütlerinin, başta turizm olmak üzere ekonomide oynadığı rolün öneminin altını çizdi ve tüm katılımcıları işbirliğine yönelik fikir ve proje üretmeye davet etti.
Kuşadası Belediyesi’ne, Türkiye’deki yerel yönetimler ve AB Üye Ülkeleri arasında diyalog ve görüş alışverişini sağlayacak platformları sağladığı için teşekkür ediyoruz!
Büyükelçi Berger ayrıca, Belediye Başkanı Ömer Günel, Vali Sadettin Yücel ve diplomasi dünyasının temsilcileriyle birlikte Kuşadası “Uluslararası İlişkiler ve AB Merkezi’nin” açılışına da katıldı.
Halklar arasındaki diyaloğun desteklenmesine yönelik büyük bir adım olarak, Türkiye’nin Kuşadası ve Söke Belediyeleri, Romanya’nın Sinaia ve Cluj şehirleriyle “Sürdürülebilir Turizm İşbirliği” Mutabakatını imzaladı.
Projenin, AB ve Türkiye arasındaki bütünleşmeye pozitif katkıda bulunması amaçlanıyor.