Türkiye Avrupa Çıraklık İttifakı'na katıldı
Türkiye, AB'ye aday olan diğer ülkeler Arnavutluk, Karadağ ve Eski Yugoslav Cumhuriyeti Makedonya ile birlikte Avrupa Çıraklık İttifakına katıldı (EAfA). İttifaka yakında Sırbistan'ın da katılması bekleniyor.
Avrupa Komisyonu tarafından AB'deki sosyal taraflar ile yakın işbirliği içerisinde yönetilen Avrupa Çıraklık İttifakı'nda, geniş bir yelpazede yer alan çeşitli paydaşlar çıraklık alanında kaliteyi, imajı ve hareketliliği güçlendirmek ve çıraklık imkanlarının artırılması amacıyla birlikte çalışıyorlar.
İttifaka katılan son üyeler 29-30 Eylül 2016 tarihinde, Türkiye/Kayseri'de EAfA tarafından Avrupa Komisyonu İstihdam, Sosyal İşler ve İçerme Genel Müdürlüğü ile Avrupa Eğitim Vakfı ile işbirliği içerisinde düzenlenen bölgesel seminerde bir araya geldiler.
AB Türkiye Delegasyonu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), AB Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri de seminere katıldılar.
Avrupa Komisyonu, Avrupa için Yeni Beceriler Gündemi çerçevesinde çıraklığın ve EAfA'nın taşıdığı önemi vurguladı. Aday ülkeler başlıca zorlukları ve ilerlemeleri paylaştı, Avrupa'daki iyi uygulama örneklerini keşfetti ve bu alanda ilerleme kaydetmek için eylem planları hazırladılar.
Katılımcılar ayrıca tekstil ve mobilya işletmelerini, bir mesleki eğitim ve öğretim okulunu ve Avrupa Çıraklık İttifakına katılım hazırlığı içerisinde olan Erciyes Teknopark Bölgesel İnovasyon Merkezini ziyaret ettiler. Türkiye başta özel sektör olmak üzere, başka paydaşlarla görüşerek onları Avrupa Çıraklık İttifakı'na katılıma teşvik etmeye devam edecektir.